RESEPI KHAIRUL AMING
Kek batik klasik:
150g butter
2 cawan milo
1 cawan susu pekat (saya guna ¾ cawan je)
3 sudu besar serbuk koko
30 keping biskut marie patah-patahkan.
Lebur je semua bahan2 dalam periuk kecuali biskut. Kacau sampai sebati & tak berketul. Tutup api masukkan biskut marie. Kacau sebati & masukkan dalam bekas lapik dengan baking paper supaya senang nak keluarkan bila dah sejuk. Dah padat-padatkan adunan dalam bekas terus masuk peti ais. Siap!
*Bila nk potong, keluarkan dari peti ais & biarkan sekejap dlm 15-20 minit, baru potong. So that time nak potong, kek tu takde la keras sangat.
RESEPI "KEK BATIK" FB INTAN ZUHAIRAH
Bahan-bahan
2 cawan milo (kalau tak cukup boleh tambah)
2 sudu besar serbuk koko
1/2 cawan susu pekat manis (kalau suka manis boleh tambah susu)
1 buku buttercup
1 paket biskut meri
CARA-CARA:_-



Comments
Post a Comment