Carbonara Creamy Spaghetti
Jimat, mudah, & sedap!
Tak perlu letak cheese & krim. Dan tak muak sangat macam carbonara, ada 'kick' dari kepedasan cili
Cairkan 2 sudu besar butter, tumis
1/2 biji bawang besar
4 ulas bawang putih
Masukkan isi ayam
Dah masak isi ayam, masukkan
1 1/2 cawan susu fullcream (fresh/lowfat pun boleh)
Masukkan
1/2 tin cendawan butang (dihiris)
2 biji cili (dipotong)
Masukkan 1 sudu besar tepung jagung yg dibancuh dengan sedikit air.
Masukkan kiub pati ayam/chicken stock powder secukup rasa
Setelah mendidih dan pekat, tutup api.
Masukkan 1/2 paket spaghetti yang telah dimasak (al-dentè)
Tabur sedikit dry herbs (rosemary) kalau ada dan juga sedikit daun parsley.
Kacau rata. Siap!
Kredit: raffie
LIKE & SHARE
Comments
Post a Comment