Another resipi by Rosalina Rosla (fb)
Resepi Puff Sardin Senang Sangat!
Boleh buat frozen makan petang @ breakfast & untuk bekal anak ke sekolah nanti sebab kita just pakai roti pratha cap kawan ye kawan kawan
Resepi ni akak Nora Zabri punya. Saya try test dah akak. memang senang bangat! hihi
Saya buat lain sikit, tambah cheese. Saja menghabiskan stok yg ada. hehe Lepas tu, inti ada lg, try buat pulak mini crossaint pulak. Ishhh, tak tau pulak macam2 boleh buat dgn roti pratha ni. hihihi
Sempoi baq hang!
Bahan2 :
Roti Pratha Segera @ Roti canai segera
inti :
Sardin *buang kuah @ sos* lenyekkan isi
bawang besaq *dadukan*
cili mesin @ cili boh *kalo nak pedas*
*Cheese Cheddar parut*
Kuning telur *eggwash utk sapu kat atas puff sebelum bakaq*
*saya masak dulu sardin tu, tumis cili mesin dan campurkan semua bahan *kecuali roti*
Cara2 boleh skrol tengok gambaq
*saya bakaq selama 10-12minit suhu 180darjah celcius. Ikut oven masing2 tau!
Nota :
*utk frozen, bleh buat sblh mlm, pastu smpan dlm peti ais. Esok pagi, letak eggwash dan terus bakaq saja
*eggwash adalah telur kuning saja, sapu kat atas puff
*Inti ada lebih lagi, saya buat mini crossaint. hehehe
potong roti tadi kpd 8bhagian pizza.
pastu letak inti sikit ja, then gulung. Mula kan dari bahagian yg lengkung, gulung ke dalam. Refer gambaq last sekali
Comments
Post a Comment