Bahan A
5 biji pisang
4 biji telur
1 cawan minyak masak / minyak sayuran
1 cawan gula
1 sudu teh esen vanilla (saya tambah)
Bahan B
1 1/2 Cawan tepung gandum
1 sudu teh soda bikarbonate
1 sudu teh cream of tartar
Bahan C
1/2 Cawan serbuk koko
Cara-cara:-
1. Kisar semua bahan A dengan blender dan tuang ke dalam sebuah mangkuk besar.
2. Ayak bahan B dan campurkan dengan bahan A. Kacau dengan dengan whisk.
3. Asingkan setengah adunan kedalam sebuah mangkuk. Masukkan serbuk koko kedalam satu adunan dan kacau.
4. Lapiskan adunan kek berselang-seli untuk mendapatkan corak berbelang.
5. Masukkan adunan kedalam loyang dan bakar pada suhu 180'c dan bakar selama 45minit atau sehingga masak (bergantung kepada oven masing-masing).
Comments
Post a Comment